Jste zde

Profesionálně mohou vypadat i vaše desky

Ať už se jedná o prototyp nebo celou výrobní sérii DPS, čistič Kontakt PCC si poradí se všemi zbytky po pájení.

Sprej Kontakt PCC zdarma

Ruční zásah do desky s plošnými spoji bývá zpravidla vždy viditelný. S moderními „No-clean“ tavidly to již sice nemusí být tolik znatelné jako v minulosti, ale i tak to neprospívá výslednému vzhledu desky. Mnohem důležitější však je, že zbytky po pájení budou potenciálním rizikem, zejména ve vlhkém prostředí - mohou totiž způsobovat korozi a svodové proudy.
 
DPS lze očistit různými rozpouštědly (často i ekologickými na vodní bázi), ovšem některá rezidua jsou, jednoduše řečeno, odolná až příliš. Proto je nutné rozpouštědlo, které bude relativně co „nejsilnější“, ovšem zároveň bezpečné pro nepájitelnou masku (solder resist) a součástky s plastovými pouzdry.

Speciálně pro takové použití byl vyvinut sprej Kontakt PCC, což umocňuje i fakt, že je vybaven aplikačním štětcem, kterým můžeme napomoci rychlému rozpuštění silných vrstev. Pro zachování ESD bezpečnosti před dotykem DPS štětcem jej nejprve navlhčete krátkým stisknutím ventilu, aby nasákl čisticí látkou.
 
 
Kontakt PCC rozpouští všechny typy tavidel bez zanechání jakýchkoli reziduí. Při silných vrstvách je třeba ještě vlhkou desku otřít papírovou utěrkou. Ve výsledku tak získáváme dokonale čisté DPS, odolné vůči vzniku svodových proudů. Pro dlouhodobou ochranu je pak pochopitelně dobré použít některý z ochranných laků, například Plastik 70, Urethan 71 nebo Silisol 73 a další. Díky silnému účinku je Kontakt PCC vhodný i pro čištění různých konektorů, zásuvek, kontaktů, komutátorů elektrických motorů a dalších.
 
 
Kontakt PCC je bezpečný pro většinu plastů, kromě několika velmi citlivých (např. polystyren a polykarbonát). Pokud by se po čištění objevil na DPS bělavý povlak, znamená to, že byl na desce pravděpodobně aplikován ochranný povlak (lak). V takovém případě je možné obnovit perfektní vzhled aplikací laku Plastik 70.
 
 
Kontakt PCC je dostupný ve 200 ml a 400 ml balení. Detailní informace Vám poskytne katalogový list Kontakt PCC. V případě zájmu kontaktujte distributora, společnost SOS electronic, na adrese info@soselectronic.cz.
 
 

Základní přednosti a výhody:

 
  • účinný přípravek k čištění DPS od zbytků po pájení
  • rozpouští všechny typy tavidel
  • prevence svodových proudů
  • ideální jako příprava před aplikací ochranného laku
  • aerosol použitelný i dnem vzhůru
  • plněno plynem, neškodným pro životní prostředí
  • dostupné ve spreji, balení 200 ml a 400 ml
 

 

Download a odkazy:

 
 

 

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.