Jste zde

SMD LED Kingbright: tenčí než kapka cínu

SMD LED Kingbright KPHCM-2012, silnou (nebo tenkou) pouze 0,4 mm, můžete umístit prakticky všude. Bez zvětšení celkové tloušťky DPS.
Technologie výroby LED v současnosti překvapuje zejména na poli bílých diod pro osvětlení (SSL). Ovšem i parametry barevných LED se stále zlepšují, zejména pak v účinnosti nebo v miniaturních rozměrech, např. u série Kingbright KPHCM.
 
Konkrétně řada KPHCM má standardní rozměry „0805 SMD“ (2012), avšak neobvyklá je svou výškou - pouze 0,4 mm. Reálně to vypadá asi tak, že taková LED, umístěná na DPS, bude téměř jistě jednou z nejnižších součástek, ne vyšší než kapka „cínu“. Takto nízká LED najde své uplatnění ve všech prostorově omezených aplikacích, k podsvícení spínačů, displejů a podobně.
 
Skladový typ KPHCM-2012SECK je červeno-oranžová LED (601 nm) s relativně vysokou svítivostí typ. 240 mcd. Jako u většiny standardních diod bude max. trvalý proud 20 mA (abs. max. 30 mA). Na objednávku jsou pak dostupné i další typy, popsané v katalogovém listu Kingbright KPHCM. Pokud byste potřebovali ještě menší a tenčí LED, pak je pro Vás pravděpodobně nejlepší volbou série KPG-1005 (1,0 x 0,5 x 0,2 mm).
 
V případě zájmu o jakékoliv LED z portfolia Kingbright neváhejte kontaktovat distributora, společnost SOS electronic, na adrese info@soselectronic.cz.
 
 

Základní přednosti a výhody:

 
  • mimořádně nízké SMD LED 0805 (0,4 mm typ. / 0,5 mm max.)
  • vyšší svítivost
  • standardní proud 20 mA
  • dostupné v 7 barevných verzích
 
 

Download a odkazy:

 
 
Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.