Jste zde

Pájka Kristall 511 vaši desku nezašpiní

Inovativní tavidlo a kvalitní slitina poskytují pájce Stannol Kristall 511 výborné procesní vlastnosti s minimem čistých, transparentních reziduí.

Pájka Kristall 511 zdarma!

Ti, kteří se pohybují u výroby zařízení, dobře ví, jak důležitá je volba vhodného „cínu“. Konstruktér daného zařízení možná neklade důraz na pájku použitou při pájení prvního prototypu, ale ve výrobě se to dříve či později stejně projeví. Ne, že by některá pájka byla zázračná a jiná zase nepoužitelná, ale každá je vhodná na něco jiného.
 
Podobně jako v jiných oblastech, i zde však existují malé výjimky, kdy použitím nejnovějších materiálů a poznatků z vývoje pájek vznikají typy, které vyhoví pro většinu aplikací. Jedním z nich je i pájka Kristall 511 Ecoloy s inovativním tavidlem na bázi syntetické pryskyřice. Výsledkem je malý rozstřik a čistá, transparentní rezidua, která neovlivňují elektrické vlastnosti DPS, tj řadí se do kategorie „No clean“ - mohou zůstat na desce bez očištění. Kristall 511 bude značně aktivní pájka a své přednosti ukazuje i na spojích s ne zrovna optimální pájitelností nebo tam, kde zase musíme pájet rychle (např. součástky mimořádně citlivé na teplotu). Pájka Kristall 511 byla vyvinuta pro automatizované pájení SMD i pro ruční pájení a opravy.
 
Stannol, výrobce s bohatými zkušenostmi ve vývoji pájek (od r. 1920) tak vyrobil kombinaci slitina + tavidlo s vlastnostmi, které vyhovují většině požadavků výroby:
 
  • malé množství transparentních reziduí
  • výborné rozlévání i na hůře pájitelném povrchu
  • vysoce aktivní
  • elektricky bezpečná rezidua
  • malý rozstřik
  • malý zápach a malé množství dýmu
 
Na skladě má distributor, společnost SOS electronic, dvě novinky - pájecí drát KRISTALL 511 Sn95,5Ag3,8Cu0,7 (593132) (průměr 1 mm, 500 g) a KRISTALL 511 Sn96,5Ag3,0Cu0,5 (810050) (průměr 1 mm, 500 g). Technické detaily najdete v katalogovém listu Kristall_511.

Nejlepším a také jediným způsobem, jak zjistit vhodnost dané pájky, je pochopitelně vyzkoušet si ji přímo v praxi. Proto má distributor několik verzí moderních pájek skladem a pokud budete mít zájem o jiný typ, dejte jednoduše vědět. Na adrese info@soselectronic.cz jsou v SOS stále připraveni naslouchat vašim požadavkům a dle potřeby zařadit nové typy pájek do své stabilní skladové nabídky.
 
 

Download a odkazy:

 
 
Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.