Jste zde

Nadstandardní klasika má jméno: Marquardt 1841

Příjemná ovládací charakteristika a spolehlivé vlastnosti tlačítkového vypínače série 1840. Atraktivní řešení pro všechny aplikace, kde požadujete ovládání stiskem.

 

Klasické tlačítkové vypínače se těší oblibě již po desetiletí. Možná i proto, že jsou známy prakticky od počátků elektrotechniky. Pravděpodobně to ale není jen nostalgie, která je činí populárními, ale především příjemné a snadné ovládání, kdy i neznalá osoba ví, že to bude něco, co se ke změně stavu elektrického zařízení musí „stisknout“.
 
 
A právě ono „ke změně stavu“ zde hraje roli, protože u těchto vypínačů opravdu není možné zjistit (nebo není snadno viditelné), zda je zapnutý nebo vypnutý. Je sice pravda, že většina takových prvků je v sepnutém stavu mírně zatlačena (snížena), ale rozdíl bývá často malý. Proto nejsou tyto vypínače vhodné do aplikací, u kterých je z bezpečnostních důvodů nutné vědět, v jakém stavu se vypínač před připojením zařízení do sítě nachází.
 

Vypínače série Marquardt 1840 jsou dostupné jako jednopólová tlačítka - 1841 (Momentary, SPST), dvoupólová tlačítka - 1842 a jednopólové přepínače - 1843 (SPDT). Přímo ze svého skladu Vám distributor, společnost SOS electronic, nabízí tlačítka (Momentary) 1841.1201 (SPNO) a 1841.1301 (SPNC).

Série 1840 (SPNC) patří ke špičce v tomto segmentu a nabízí skutečně příjemné ovládání a kvalitní spínací systém s mechanickou životností min. 100 000 cyklů. 6 A / 250 V přitom bohatě vystačí pro mnohé aplikace, i montáž je snadná - pomocí dodané matice M12. Zajímavým doplňkem též bude neoprenová krytka integrovaná s maticí M12, umožňující získat značnou odolnost vůči vodě a prachu. Existují i dvoupólové verze 1842 a rovněž varianta, fungující jako tlačítko (Momentary).
 
Součástí vypínače jsou dvě matice. Jedna je „běžná“ - šestihranná a druhá kulatá, používá se jako krytka na předním panelu. Detailní informace Vám poskytne katalogový list Marquardt 1840. V případě zájmu o jakýkoliv spínač Marquardt pak kontaktujte distributora na adrese info@soselectronic.cz.
 
 

Základní přednosti řady 1840:

 
  • klasický oblíbený tvar
  • ověřená konstrukce, spolehlivý spínací systém
  • vynikající životnost, min. 100 000 cyklů
  • příjemné ovládání
  • postříbřené kontakty pro připojení fastonů
  • možnost doplnit neoprenovou krytkou proti prachu a vodě
 
 

Download a odkazy:

 

 

Hodnocení článku: 

Kontaktujte svého distributora

* Hvězdičkou (*) označené údaje jsou povinné.

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem.