Jste zde

Bezpečnost nadevše aneb čtyřmi kanály tam a pátým zpět

V Intersilu vyvinuli první vícekanálový video dekodér, zjednodušující návrh systémů pro zobrazování venkovního prostředí, např. okolo automobilu.
Společnost Intersil představila integrované spojení kodéru a dekodérů (NTSC/PAL) analogového videa, určené pro automobilové aplikace zajišťující výhled okolo celého vozu. Obvod nese označení TW9966, 4-Channel Analog Video Decoders and Analog Video Encoder for Automotive Applications. Se zmíněnou multikanálovou (4+1) technologií video dohledu tak bude možné jediným čipem nahradit až pět samostatných obvodů. Monitory okolního prostředí zpracovávají video ze čtveřice kamer, které následně sloučí do jediného výhledu z „ptačí perspektivy“, jakoby byla kamera umístěna přímo nad vozidlem.
 
 
O kvalitní zpracování analogového zdroje se „starají“ speciální 10bitové A/D převodníky společně s chráněným hřebenovým filtrem, integrovaným přímo na čipu. Ve výsledku tak bude vývojář pracovat jen s jedním obvodem, čtyřmi vstupy analogového videa, flexibilním číslicovým rozhraním výstupu s možností trojí konfigurace (8bitová sběrnice, 27 / 54 / 108 MHz), kdy jednotlivé obrazy posíláme procesoru za účelem jejich sloučení, a konečně též zbývajícím zpětným kanálem (DAC) pro přenos kompozitního signálu k zobrazení na displeji. Pro zajištění minimálního počtu vnějších součástek nabídnou obvody TW9966 rovněž anti-aliasingové filtry pro své vstupy. Vestavěná smyčka fázového závěsu generuje výstup 54 MHz nebo 108 MHz s využitím laciného oscilátoru (27 MHz).
 
 
Svou novinku si v Intersilu cení na $5.00. Více informací k již dostupným obvodům TW9966 pak naleznete na http://www.intersil.com/products/TW9966.
 
 
Zdroj: Intersil
 

 

Hodnocení článku: